כמה עולה להחזיק רכב

כמה עולה להחזיק רכב

כמה עולה להחזיק רכב בישראל: ולאילו הוצאות יש לצפות?

ברקע מסי קנייה משמעותיים ומחירי דלק גבוהים במיוחד, רכישת והחזקת רכב בישראל היא השקעה משמעותית הדורשת תכנון כלכלי מקיף. במאמר זה נסקור את העלויות העיקריות הקשורות לבעלות רכב בישראל בשנת 2024 ונענה על השאלה: כמה עולה להחזיק רכב בישראל?

מחיר רכישה:

קניית הרכב  היא ההוצאה העיקרית הראשונה והחשובה בבעלות על רכב בישראל, חשוב מאוד לעשות סקר שוק נרחב לאותו דגם רכב שאותו אתם מעוניינים לרכוש ולאחר מכן לבצע סקר שוק מעמיק באתרי רכבים למכירה יד שניה וקבוצות פייסבוק גדולות למכירת רכבים. לגבי רכבים חדשים לגמרי כמובן שבישראל הם יעלו לכם יותר יקר מאשר מחירם במדינות אחרות מכיוון ובישראל משלמים מס גבוה על ייבוא המכוניות ארצה.

ביטוח:

ביטוח הרכב בישראל הינו חובה ותלוי במספר גורמים הכוללים את שווי הרכב, גיל הנהג/ת , היסטוריית הנהיגה, ורמת הכיסוי שנבחרה. ביטוח רכב הינה הוצאה גבוהה יחסית אך לשלמה בתשלומים בכדי להפחית את הכובד הכלכלי בהוצאה זו.

דלק:

מחירי הדלק בישראל נמצאים בין הגבוהים ביותר בעולם והם משפיעים ישירות על תקציב ההוצאות החודשי של בעלי רכבים. עקב מחירי הדלק הגבוהים, נהגים שנוהגים הרבה עלולים לשלם גם כמה אליפם בחודש עבור דלק במיוחד אם מדובר ברכבים גדולים, כגון: מינבוסים, אוטובוסים או טנדרים שידועים כרכבים בעלי צריכת דלק גבוהה.

תחזוקה:

תחזוקת הרכב היא נושא חשוב שדורש תשומת לב רבה מצד בעלי הרכב. תחזוקה רצינית ושוטפת כוללת החלפת שמן, בדיקת/החלפת צמיגים ותיקוני בלאי ויכולה להוסיף להוצאות הרכב סכומים משמעותיים במשך כל תקופת בעלות הרכב. אם הינכם בעלי רכב יחסית חדיש סביר להניח שההוצאות הללו הינן זניחות עבורכם מכיוון שמעבר לטיפולים שוטפים הבלאי כמעט ולא קיים בנסיעה עירונית רגועה.

מיסים:

מלבד מסי הקנייה, ישנם מסים נוספים הקשורים לבעלות רכב בישראל כגון מסי רכב שנתיים ואגרות רישוי. אגרת הרישוי ובחינת ה”טסט” השנתית” גם היא מצטרפת לרשימת ההוצאות אותן משלמים בעלי הרכבים. לפניהבדיקה השנתית של הרכב, נהוג לשלוח את הרכב לבדיקה או לטיפול איפוס לפני ה”טסט” וגם אלו מתווספים להוצאות התשלום אגרת רישוי ותשלום למכון הטסטים. כל אלה מהווים תוספת לתקציב הרכב שמשפיעה על הנטל הכלכלי של בעלי רכבים בארץ.

הוצאות בלתי צפויות עקב תאונה עם הרכב

במקרים של תאונה עם הרכב, כל אחד לפי הכיסוי הביטוחי שלו יצטרכו לשלם את הוצאות הערכת נזקי הרכב ע”י שמאי פרטי או שמאי הרכב של חברת הביטוח, תיקון הפגיעות ברכב/השבתתו, ברוב המקרים בעלי ביטוח בדרך כלל מכוסים בכמעט כל ההוצאות האלה אם לא כולן דרך חברות הביטוח. הוצאות אלו הינן הוצאות בלתי צפויות שכן הן משפיעות גם על מחיר מכירת הרכב בעתיד עקב ירידת ערך רכב לאחר תאונה וגם משפיעה על התניידות בעלי הרכב לאותם הימים עד אשר הרכב יעבור תיקון ויוכל לחזור למצב נסיעה תקינה על הכביש. 

כתבות נוספות

סוגי תאונות דרכים ברכב

סוגי תאונות דרכים ברכב תאונות דרכים הן תופעה שכיחה בכבישים ברחבי העולם, כאשר כל אירוע מציג אתגרים...

תיקוני צבע קלים לרכב

שמירה על המראה החיצוני הנקי של הרכב יכולה להיות אתגר, במיוחד כשמדובר בשמירה על הצבע שלו. צבע הרכב...

כמה עולה להחזיק רכב

כמה עולה להחזיק רכב בישראל: ולאילו הוצאות יש לצפות? ברקע מסי קנייה משמעותיים ומחירי דלק גבוהים...

מה זה רכב היברידי?

מה זה רכב היברידי? המכוניות ההיברידיות צצו כפתרון מהפכני לאתגרים הסביבתיים ולביקוש הגובר לרכבים...

פגיעה ברכב חונה – מי אשם?

השאלה הראשונה שנשאלת כאשר מתרחשת פגיעה ברכב חונה היא “מי אשם?” – ישנם מקרים שונים שבהם...

תחשיב נזק בתאונת דרכים

Facebook Twitter Youtube חישוב נזק מדויק הוא חיוני במקרים של תאונות דרכים שכן הוא קובע את הפיצוי...

תיקון רכב לאחר תאונה: תהליך והמלצות לחיסכון בכסף

‍החשיבות של תיקון רכב לאחר תאונה תאונות דרכים יכולה להיות אירוע טראומתי המותיר צלקות פיזיות...

מהם הפיצויים המגיעים לכם לאחר תאונת דרכים?

Facebook Twitter Youtube פיצויים בתאונת דרכים: תאונות דרכים הן אירוע בלתי צפוי ומצער שיכול להשפיע...

הערכת נזק לרכב: ייעוץ מקצועי איך לעשות זאת נכון

Facebook Twitter Youtube הערכת נזק לרכב היא תהליך חשוב ברכישת רכב יד שנייה או במקרה של תאונה. במקרים...
Scroll to Top
דילוג לתוכן